...

...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Vragen PvdA Loosdrecht

23  januari 2001. (Ingezonden bericht) De PvdA Loosdrecht gaat onderstaande vragen aan het college van B&W stellen naar aanleiding van de gang van zaken rond de verhuizing van het Driehuis naar de Emtinckhof.

Vraag PvdA met betrekking tot de verhuizing van het Driehuis naar de Emtinckhof.

Destijds zijn door de directie van de Emtinckhof toezeggingen gedaan over de herinrichtingskosten. E.e.a zou zonder kosten van de zijde van de bewoners plaatsvinden danwel er zou van een gestoffeerde woning sprake zijn.
De directie kan nu kennelijk deze toezegging niet meer nakomen.

Nu wordt slechts 1500 hfl herinrichtingskosten voor verhuizing naar een kale woning geboden, terwijl er dus sprake is van een heel andere situatie dan toen de bewoners naar het Driehuis verhuisden.. Terwijl er destijds sprake was van reeds aanwezige vloerbedekking, gordijnen, etcetera in de tijdelijke noodonderkomens is het nu nodig dat de bewoners zelf vloerbedekking , gordijnen, kasten en eventueel elektrische kookplaat en zonwering moeten aanschaffen. Dit kost naar onze schatting rond de hfl 6.000 a hlf 8.000 zonder hier exact in te kunnen zijn.

Daarnaast speelt een rol, dat door gewijzigde wetgeving sowieso extra kosten moeten worden doorberekend ten aanzien van de zorg. Denk daarbij aan het niet langer gratis bezorgen van maaltijden, de was, eten, drinken, etcetera; alle zorg die de basiszorg te boven gaat.

Tot zover is dit in privaatrechtelijke zin echter een zaak tussen bewoners en directie. 
De vraag is in hoeverre de gemeente hierbij een oplossing wil c.q. kan bieden. Wat is uw College hierbij van mening?

Aangezien ons bekend is dat bewoners nu een kontrakt moeten tekenen om akkoord te gaan met de aangeboden hfl 1500 en mogelijk de indruk wordt gewekt dat de gemeente voor de rest opdraait maken wij ons ernstig zorgen. Ons is onvoldoende bekend hoeveel mensen hierdoor in financiele problemen komen te verkeren. Ook de directie van de Emtinckhof kan dat onzes inziens niet inschatten. En dat even los van de eerder gedane toezegging.

Daarom willen wij de zorg uiten dat er iets goed fout zou kunnen gaan als hier niet tijdig duidelijkheid wordt geschapen aan de betrokkenen. En dus voor zij ondertekenen.

Waarom wordt door de directie -op basis van een normbedrag wat kennelijk voor overheden geldt van hlf 3000 tot hfl 5000- geen nieuw bod gedaan, zodat betrokkenen niet met het handje op hoeven te komen richting gemeente? 

Als die door ons voorgestane onderhandelingen zijn afgerond, wat is dan naar uw mening de rol nog van de gemeente? Is het mogelijk om -b.v. door ambtenaren aktief de betrokkenen te laten benaderen- probleemgevallen te voorkomen? We kunnen ons goed voorstellen dat deze generatie niet om bijstand aanklopt bij de gemeente.

Tijdgebrek kan er toe geleid hebben dat de vraag minder dan normaal is voorbereid; tijdsdruk noopte ons tot het stellen van deze vragen zonder iedere partij afzonderlijk hierover te kunnen hebben gehoord.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...