Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Krakeelakker: weer discussie

Kortenhoef, 7 december 2001. In de Gooi stond gisteren na een lange periode van stilte weer een groot artikel over de verbitterde strijd die aanwonenden al jaren voeren tegen de uitbreidingen van jachthaven de Krakeelakker aan het Dode Eind. De reden dat weer het nieuws werd gehaald is omdat binnenkort besloten moet worden over het bestemmingsplan "Het Wijde Blik".

De bewoners vinden dat de gemeente veel te veel tijd (2,5 jaar) heeft genomen om alle bezwaren te onderzoeken, terwijl zij maar vier weken kregen om te reageren.  Bovendien zijn zij van mening dat het college niet op al hun bezwaren gereageerd heeft.

In de commissie grondgebied van gisteren vroegen zij weer aandacht voor de "vriendjespolitiek" van het college. Ook stellen de bewoners dat de Krakeelakker uitbreidingen heeft gerealiseerd op grond met de bestemming natuur. (Zie verslag commissievergadering voor de reactie van de Krakeelakker.)

Volgens de bewoners hield wethouder Co de Kloet eerst vol dat er gemeten was en dat alles correct was. Later bleek hen echter dat er helemaal niet gemeten was. De bewoners zijn van mening dat eerst de uitbreiding van de Krakeelakker gerealiseerd mag worden van de gemeente en dat dan achteraf het bestemmingsplan door de gemeente aangepast wordt aan de werkelijke situatie. Zij vragen de gemeenteraad om hiertegen op te treden.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...