Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Jaagpad opgelost, afscheid

Nederhorst den Berg, 14 december 2001. In de Gooi- en Eemlander staat vanavond een artikel over de laatste gemeenteraadsvergadering van Nederhorst den Berg. Er was één echt agendapunt en verder veel speeches en dankwoorden.

Wethouder Bert Nagel (CDA) had in de begroting acht ton gevonden voor de renovatie en de beschoeiing van het Jaagpad. Dat kon dus na 22 jaar nog even geregeld worden voordat het onder op de stapel van Wijdemeren zou belanden.

Jan Goudberg, de burgemeester, werd ereburger van Nederhorst. Peter Heeren, fractievoorzitter van het CDA werd melancholisch van het einde van de zelfstandige gemeente, maar verwacht dat de gemeenschap zal blijven bestaan. Hans van Wijk (VVD) had op zijn pc het woord Wijdemeren ingetikt. De speller wees hem erop dat dit geen goed Nederlands is, maar dat hij waarschijnlijk windeieren bedoelde. (Terwijl wij dit tikken gebeurt hetzelfde... red.) Hij zei te hopen dat Wijdemeren geen windei zal blijken te zijn.

Constance Klever (PvdA) zei dat ze de laatste raadsperiode de minst leuke vond van de vier die ze in de raad heeft gezeten. "Het wij gevoel ontbrak."

Tenslotte regende het lintjes en andere onderscheidingen. Hans van Wijk kreeg een koninklijke onderscheiding, terwijl Constance Klever en Piet Goossen de zilveren erepenning van Nederhorst kregen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...