...

---

Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Gemeentewerf voor afval dicht

's-Graveland, 1 december 2001. Wie vanmorgen naar de gemeentewerf ging om afval kwijt te raken werd daar aangenaam verrast met een hart van speculaas en een persbericht. In het persbericht stond dat de werf vandaag voor het laatst open was op de eerste zaterdag van de maand om grof afval kwijt te kunnen. Door de week nog tot 1 januari 2002.

Het hart van speculaas was een afscheidscadeautje van de medewerkers.

De afvalophaal in 's-Graveland was tot nu toe altijd in eigen beheer, evenals de ophaal op de gemeentewerf. Dit omdat 's-Graveland nooit lid werd van het gewest Gooi- en Vechtstreek. Dit ondanks grote druk die de hogere overheden op de gemeente uitoefenden. Er is zelfs een zaak voor de Raad van State voor uitgevochten die gewonnen werd door 's-Graveland. Omdat 's-Graveland geen lid was hoefde de gemeente ook niet deel te nemen aan de GAD, de Gewestelijke Afvalstoggen Dienst. De GAD was altijd duurder dan de eigen inkoop van afvalophaal en -verwerking door 's-Graveland.

Dat verandert helaas met de komst van Wijdemeren. De andere twee gemeenten waren wel lid van het gewest. Het is dus logisch dat ook 's-Graveland nu met de komst van Wijdemeren ingelijfd wordt bij het gewest. Het gevolg is dat het vuil opgehaald wordt door de GAD en dat inwoners van 's-Graveland nu legaal hun vuil in Crailo of de andere stations van de GAD mag afgeven.

Wij wensen de medewerkers van de gemeentewerf het beste toe en bedanken ze voor de hulpvaardigheid en vriendelijkheid die ze altijd betoond hebben.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...