Vorig bericht

Volgend bericht


Dorpsbelangen: zusterpartijen

27 december 2000. In de Gooi- en Eemlander van vanavond schrijft Evert van Tijn een stuk over Dorpsbelangen. De lokale 's-Gravelandse partij gaat zijn vleugels uitslaan naar Loosdrecht en Nederhorst den Berg. Heeft Algemeen Belang onlangs de handdoek in de ring geworpen omdat deze partij het niet zag zitten om in november met de verkiezingen mee te doen, Dorpsbelangen kiest ervoor om zich te klonen in de beide andere gemeenten. Begin januari zullen er in de beide gemeenten zusterpartijen worden opgericht.

Omdat er nog geen Loosdrechtse woordvoerder is neemt wethouder Co de Kloet vanuit Kortenhoef de honneurs waar. Hij wil nog even geheim houden wie Dorpsbelangen Loosdrecht gaan vormen, evenals de definitieve oprichtingsdatum. Dat zal echter zeker voor half januari zijn. Rond hetzelfde tijdstip zal ook Dorpsbelangen Nederhorst den Berg een feit worden.

Er zijn nog geen plannen om direct te komen tot een overkoepelende partij Dorpsbelangen Wijdemeren (of wat de naam van de gemeente ook mag worden, aldus de Kloet). Hij vindt het beter om zelfstandig te beginnen omdat de beide zusterpartijen van de grond af moeten worden opgebouwd. Van Leefbaar Wijdemeren weet hij helemaal niets.

In Loosdrecht heeft alleen Jacob van der Meulen, de voorzitter van de lokale VVD, ervaring op dit gebied. Een poging om indertijd Gemeentebelangen Loosdrecht te doen herleven mislukte. "Voor de grote gevestigde partijen is het al moeilijk om mensen te krijgen. Dat wordt nog lastiger met een lokale partij erbij. Nee hoor, ik blijf netjes binnen de VVD."


Vorig bericht

Home

Volgend bericht