...

---

Vorig bericht

Volgend bericht


Smidsbrug-chaos

12 december 2000. 's-Graveland haalt ook met de Smidsbrug vandaag de pagina's van de Gooi. Onder de kop "Gros rijdt door rood" wordt de verkeerschaos op dit lokale verkeersknooppunt van vitaal belang beschreven.

Stef Mulder van "The Old Smoker" woont al negentien jaar aan het kruispunt en kan verhalen vertellen over hoe fietsers door de auto's slingeren en hoe automobilisten na lang wachten nog net het rode licht meepakken. Een andere variant die hij beschrijft is op de Kerklaan op de linkerbaan langs de stilstaande file scheuren om voor de brug linksaf te slaan. " Het valt me mee dat er hier niet meer ongelukken gebeuren." :zegt hij.

De verkeerslichten voor zijn zaak stonden al heel lang uit, maar zijn vorige week defintief verwijderd. Volgens Wim Pardon van de politie Gooi- en vechstreek omdat de stoplichten verwarring zaaiden. Hij geeft ruiterlijk toe zelf ook af en toe door rood te rijden. "Een camera zou wonderen doen." :zegt hij.

Namens de politie heeft hij de gemeente voorgesteld om verkeer van de Emmaweg en de Koninginneweg niet meer de kruising op te laten. Hij beseft dat dat gevoelig ligt omdat de bewoners van beide wegen dan moet omrijden en achteraan in de file aansluiten. Hij vindt dat het sluipverkeer over de Emmaweg eigenlijk over het Zuidereinde zou moeten rijden. Eénrichtingverkeer op de Emmaweg is volgens hem een goede oplossing voor een ordelijker afhandeling van het verkeer.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht